Зелените сакаат воведување на ограничување на брзината на автопатиштата во Германија

Зелените сакаат воведување на ограничување на брзината на автопатиштата во Германија

Германската политичка партија на „Зелените“ во средината на овој месец сака да иницира гласање во парламентот за ограничување на максималната дозволена брзина на автопатиштата ширум земјата

Прочитај повеќе
Италија ќе експериментира со 150 km/h на автопат

Италија ќе експериментира со 150 km/h на автопат

Италиjaнските власти размислуваат за зголемување на максималната дозволена брзина на одредени делници од автопатиштата во земјата

Прочитај повеќе
Од денеска од Скопје до Штип за половина час, пуштен новиот автопат

Од денеска од Скопје до Штип за половина час, пуштен новиот автопат

Инвестицијата во автопатската делница, долга 47 километри, изнесува над 200 милиони евра

Прочитај повеќе
Дополнителните ленти за претекнување се одлична инвестиција

Дополнителните ленти за претекнување се одлична инвестиција

Дополнителни сообраќајни ленти наменети за претекнување може да го намалат ризикот од сообраќајни несреќи за 16%

Прочитај повеќе
Контрола на просечната брзина и во Германија

Контрола на просечната брзина и во Германија

Германската полиција од пред неколку дена во служба поставила нов радарски систем кој се заснова на употреба на повеќе камери

Прочитај повеќе
Германската влада ја отфрла идејата за ограничување на брзината на автопатите

Германската влада ја отфрла идејата за ограничување на брзината на автопатите

Сојузниот министер за транспорт во германската влада, Андреас Шејер го отфрли предлогот на Германското друштво за заштита на природата (DUH) за ограничување на брзината на германските автопатишта на 120 km/h

Прочитај повеќе
Србите без милост за возачите кои сакаат да стиснат на педалата за гас

Србите без милост за возачите кои сакаат да стиснат на педалата за гас

Камери за мерење на брзината на секои 15 км

Прочитај повеќе
Вештачка интелигенција помага при откривање и поправка на дупки на патиштата

Вештачка интелигенција помага при откривање и поправка на дупки на патиштата

Програмата анализира фотографии направени со камери прикачени на возило и oзначува дупки, пукнатини и други неправилности на патот

Прочитај повеќе
РСБСП со совети како да останете безбедни кога возите сам на подолг пат

РСБСП со совети како да останете безбедни кога возите сам на подолг пат

... и тогаш кога сте сами повеќе часови позади воланот

Прочитај повеќе
Новиот Ford Focus „ги гледа“ дупките на патот

Новиот Ford Focus „ги гледа“ дупките на патот

Користејќи ја новата технологија, возењето на Ford Focus 4 по лошите патишта (а ги има подоста) ќе стане помеко и побезбедно

Прочитај повеќе