Одредени бои имаат многу важна улога во задржувањето на вредноста на автомобилите! Знаете ли кои?

Одредени бои имаат многу важна улога во задржувањето на вредноста на автомобилите! Знаете ли кои?

Задржувањето на вредноста на автомобилот зависи не само од моделот на самиот автомобил, туку и од неговата боја. Еве ги боите со кои автомобилите најмалку губат во вредност…

Прочитај повеќе
Дали знаете колку дополнителни 100 килограми ја зголемуваат потрошувачката на гориво?

Дали знаете колку дополнителни 100 килограми ја зголемуваат потрошувачката на гориво?

Германската организација Tüv Süd, која се занимава со сертификација и инспекции, дава неколку интересни совети за штедливо возење

Прочитај повеќе
Зошто е потребно да се држи дистанца на патот? Ова видео објаснува се / ВИДЕО

Зошто е потребно да се држи дистанца на патот? Ова видео објаснува се / ВИДЕО

Возењето на браник е нешто што сигурно често се гледа на нашите патишта, генерално на балканските...

Прочитај повеќе
Кровните кутии и држачи ја зголемуваат потрошувачката на гориво

Кровните кутии и држачи ја зголемуваат потрошувачката на гориво

Дури и само носачите на покрив може да ја зголемат потрошувачката на бензин до 15%

Прочитај повеќе
Дали е доволно автоматикот да го ставите во положба P или е потребно да ја активирате и рачната сопирачка?

Дали е доволно автоматикот да го ставите во положба P или е потребно да ја активирате и рачната сопирачка?

Особено ако сте нагорнина или надолнина, треба да ја притиснете и рачната сопирачка Возачите на автомобили со автоматски менувачи по...
Прочитај повеќе

Прочитај повеќе
Потрошувачката прикажана од патниот компјутер е неточна!

Потрошувачката прикажана од патниот компјутер е неточна!

Меѓу работите кои ги фрустрираат возачите е индикаторот кој покажува колку гориво ни останува, исто како и дигиталниот показател за преостанатата километража

Прочитај повеќе
Остатоците од инсекти на возилото треба да се отстранат што е можно поскоро за да се спречи оштетување на бојата!

Остатоците од инсекти на возилото треба да се отстранат што е можно поскоро за да се спречи оштетување на бојата!

Време e во годината кога низ воздухот летаат многу инсекти и кога многу од нив фатално завршуваат „залепени“ на предницата од вашето возило

Прочитај повеќе
Дали е подобро да се вози со клима уред или со спуштени прозорци во текот на летото? Што троши повеќе гориво?

Дали е подобро да се вози со клима уред или со спуштени прозорци во текот на летото? Што троши повеќе гориво?

Вечна дилема на возачите во текот на летото - дали се заштедува повеќе гориво со возење со спуштени прозорци или вклучена клима кога надвор температурите се пеколно високи?

Прочитај повеќе
Штраф или клинец во гумата! Што да се стори во тој случај?

Штраф или клинец во гумата! Што да се стори во тој случај?

Штраф или клинец во гума не значи секогаш дека со таа гума е готово

Прочитај повеќе
Може ли заменските делови да им конкурираат на оригиналните?

Може ли заменските делови да им конкурираат на оригиналните?

Кога треба да се заменат плочките на сопирачките и дисковите, тоа обично е скапо. Прашањето е дали секогаш мора да се користат оригинални резервни делови?

Прочитај повеќе

Qin's Moon: Lady Xiang Descends Episode Full

AnimeKisa: Idol Project (Dub) anime episode 4 online free at https://animekisa.in animekisa

Watch Special Duty Combat Unit Shinesman Episode 2

Website https://animeflix.nl: Watch DC Super Heroes vs Taka no Tsume-dan (Dub) animeflix Episode 1 Preview animeflix weathering with you

Skitterphoto: https://skitterphoto.com/photographers/17834/animefreak

Visual: https://visual.ly/users/gogoanimebe/portfolio