Патишта со индуктивно полнење за електрични возила, реалност или илузија? Нов проект во Германија

Патишта со индуктивно полнење за електрични возила, реалност или илузија? Нов проект во Германија

Израелскиот Electreon и германскиот EnBW се здружиле за опремување на електричен патен систем во должина од 1 км долж германскиот автопат

Прочитај повеќе
Повеќе од 30 возила на автопат истовремено завршиле со дупнати гуми / ВИДЕО

Повеќе од 30 возила на автопат истовремено завршиле со дупнати гуми / ВИДЕО

Се претпоставува дека причината за овој необичен настан не е некаков криминален чин

Прочитај повеќе
Возачите неможеле да си веруваат на своите очи! Formula 1 на автопат?! / ВИДЕО

Возачите неможеле да си веруваат на своите очи! Formula 1 на автопат?! / ВИДЕО

Ова не е прв пат мистериозниот автомобил да се појави во сообраќајот во Чешка, а сега откако повторно се појави видеото стана вирално

Прочитај повеќе
Нови предлози: 120 km/h на автопатиштата во Франција и 100 km/h на автопатиштата во Германија

Нови предлози: 120 km/h на автопатиштата во Франција и 100 km/h на автопатиштата во Германија

Намалувањето на ограничувањето на брзината на автопатите би решило два проблема одеднаш. Но, дали луѓето ќе се согласат со тоа?

Прочитај повеќе
Сега за сега, Германија без ограничување на брзината на автопат

Сега за сега, Германија без ограничување на брзината на автопат

Германија ја намалува својата зависност од руската нафта, а намалувањето на брзината на автопатите може да има брз ефект

Прочитај повеќе
Германија нема ограничување на брзината, но скоро сите возат со „препорачана брзина“. Изненадувачко истражување!

Германија нема ограничување на брзината, но скоро сите возат со „препорачана брзина“. Изненадувачко истражување!

Истражување на Келнскиот институт за економски развој

Прочитај повеќе
Револуционерен проект: бетонски пат кој ги полни батериите на електричните автомобили

Револуционерен проект: бетонски пат кој ги полни батериите на електричните автомобили

Откако ќе завршат првите две фази, во третата фаза ќе се конструира полигон долг најмалку 400 метри

Прочитај повеќе
Автономен камион натоварен со лубеници поминал 1528 километри и за десет часа побрзо отколку со возач!

Автономен камион натоварен со лубеници поминал 1528 километри и за десет часа побрзо отколку со возач!

Што се однесува до автономниот систем TuSimple, тој е оптимизиран за возење по автопат

Прочитај повеќе
Дали укинување на лентата за застанување е решение за помал метеж на автопатиштата? / ВИДЕО

Дали укинување на лентата за застанување е решение за помал метеж на автопатиштата? / ВИДЕО

Така барем тврдат британските експерти кои сè повеќе го забрзуваат сообраќајот на автопатиштата со укинување на лентата за застанување

Прочитај повеќе
Иновативни патни огради за запирање на бучавата и загадувањето на воздухот!

Иновативни патни огради за запирање на бучавата и загадувањето на воздухот!

Истражувачи од Imperial College во Лондон дизајнирале уникатна закривена бариера која може да ги заштити луѓето од штетните ефекти на загадувањето на воздухот од сообраќајот

Прочитај повеќе