Продажбата на автомобили во светот за 2018 со благ пад, во Македонија раст

Продажбата на автомобили во светот за 2018 со благ пад, во Македонија раст

Една од најдинамичните и најсофистицираните индустрии во светот во 2018 година бележи благ пад споредбено со претходната година

Прочитај повеќе
Речиси една третина од автомобилите продадени во Норвешка изминатата година се електрични модели

Речиси една третина од автомобилите продадени во Норвешка изминатата година се електрични модели

Пазарот за нови електрични автомобили во Норвешка продолжува да расте

Прочитај повеќе
Ова е автомобилот кој држи подобра цена од Golf

Ова е автомобилот кој држи подобра цена од Golf

VW GOLF по неколку децении доминација ја изгуби ексклузивната титула и тоа од ривал од далечниот исток

Прочитај повеќе
Скриено богатство: Гланц нови BMW пронајдени во бугарски склад

Скриено богатство: Гланц нови BMW пронајдени во бугарски склад

BMW E34 во одлична состојба скоро и да е невозможно да се најде, па затоа не е изненадување што една бугарска локација со 11 совршено сочувани примероци ќе добие статус на светилиште

Прочитај повеќе
Tesla ги намалува цените на своите модели

Tesla ги намалува цените на своите модели

Во средината на минатата година, купувачите на Tesla останаа без државни субвенции кои...

Прочитај повеќе
Истражување: 99% од возачите на електромобили не би се вратиле на конвенционалните возила

Истражување: 99% од возачите на електромобили не би се вратиле на конвенционалните возила

Речиси сите 1.312 возачи на електрични автомобили интервјуирани за време на подготовката на прегледот изјавиле дека не би прифатиле да се вратат зад воланот на конвенционалните возила

Прочитај повеќе
Германија ги спасува автомобилите со постари дизел агрегати

Германија ги спасува автомобилите со постари дизел агрегати

Владата на Германија одобрила преработка на издувните системи за дизел моторите од постара генерација со цел...

Прочитај повеќе
Tesla Model 3 поставува стандарди

Tesla Model 3 поставува стандарди

Ниту еден електричен автомобил во историјата не е продаден во толку примероци колку Model 3 изминатиот декември

Прочитај повеќе
Новата Škoda Octavia доаѓа за шест до девет месеци

Новата Škoda Octavia доаѓа за шест до девет месеци

Светот ќе може да добие увид во чешкиот новиет во третиот квартал од 2019 година

Прочитај повеќе
Овие возила (неочекувано) ја обележаа 2018 година

Овие возила (неочекувано) ја обележаа 2018 година

Во електричните тротинети се инвестирани десетици милиони долари од страна на големи електрични и автомобилски компании како Google, Uber, Lyft, Ford...

Прочитај повеќе