Зошто треба да се избегнува паркирање во висока и сува трева

Зошто треба да се избегнува паркирање во висока и сува трева

Одредени делови од моторот и издувниот систем на автомобилот може да станат доволно топли за да предизвикаат пожар под возилото

Прочитај повеќе
Истражување: Не седнувајте зад воланот кога сте под стрес!

Истражување: Не седнувајте зад воланот кога сте под стрес!

Научете да ги препознавате симптомите пред да почнат да предизвикуваат проблеми

Прочитај повеќе
Не ги оставајте вашите миленици во автомобил во жешките летни денови / ВИДЕО

Не ги оставајте вашите миленици во автомобил во жешките летни денови / ВИДЕО

Британската автомобилска асоцијација ја истакна опасноста во која сопствениците ги доведуваат своите четириножни миленичиња...

Прочитај повеќе
РСБСП: Како да избегнете замор при долготрајни возења

РСБСП: Како да избегнете замор при долготрајни возења

Заморот се смета за една од петте фатални причини за сообраќајни незгоди, одговорна дури за 20 проценти од сите сообраќајни незгоди што се случуваат

Прочитај повеќе
5 најчести грешки при експлоатација на клима уредите во автомобилите

5 најчести грешки при експлоатација на клима уредите во автомобилите

Шпанскиот SEAT советува како правилно да се користи клима уредот во автомобилот

Прочитај повеќе
Внимавајте со какви обувки возите во Грција

Внимавајте со какви обувки возите во Грција

Возењето со папучи секако е опасно, а од оваа година и казниво

Прочитај повеќе
Колку е опасно да се паркира автомобилот на сонце

Колку е опасно да се паркира автомобилот на сонце

Температурата во внатрешноста на возилото кога е изложено на сонце може да достигне пустински вредности

Прочитај повеќе
Паметните телефони помалку го одвлекуваат вниманието од вградените инфо забавни системи во автомобилите?!

Паметните телефони помалку го одвлекуваат вниманието од вградените инфо забавни системи во автомобилите?!

„Само затоа што возилото ви дава можност да направите нешто во текот на возењето не значи дека е безбедно за вас“, се вели во анализа на професот од Универзитетот во Јута

Прочитај повеќе
РСБСП со совети како да останете безбедни кога возите сам на подолг пат

РСБСП со совети како да останете безбедни кога возите сам на подолг пат

... и тогаш кога сте сами повеќе часови позади воланот

Прочитај повеќе
Ако патувате во Грција, ВНИМАВАЈТЕ! Сообраќајната полиција не простува

Ако патувате во Грција, ВНИМАВАЈТЕ! Сообраќајната полиција не простува

Во Грција, од 30 март оваа година, стапија во сила измени во Законот за патен сообраќај, со кои се воведени нови многу построги казни за сообраќајни прекршоци

Прочитај повеќе