Влијанието на стресот врз способноста и однесувањето на возачите

Влијанието на стресот врз способноста и однесувањето на возачите

Што е стресот и како влијае врз способноста за управување моторно возило? Како возачите да се справат со стресот и безбедно да учествуваат во сообраќајот? РСБСП подготви одговори на овие прашања

Прочитај повеќе
5 проверки на возилото што многу возачи ги игнорираат!

5 проверки на возилото што многу возачи ги игнорираат!

Некои возачи мислат дека сервисот завршува со проверка на маслото и плочките на сопирачките

Прочитај повеќе
Автомобилите кои се стартуваат без клуч може да бидат многу опасни

Автомобилите кои се стартуваат без клуч може да бидат многу опасни

Автомобилите во кои моторот се стартува без клуч (со притискање на копче), може да бидат многу опасни за нивните сопственици, се вели во извештај на изданието New York Times.

Прочитај повеќе
Проверете го нивото на маслото и, доколку е потребно, дополнувајте и во гарантниот рок

Проверете го нивото на маслото и, доколку е потребно, дополнувајте и во гарантниот рок

И сосема нов автомобил троши масло, па затоа занемарување на контролата го оштетува и го скратува животниот век на моторот...

Прочитај повеќе
Зошто не треба да оставате шише со вода во автомобил / (ВИДЕО)

Зошто не треба да оставате шише со вода во автомобил / (ВИДЕО)

Повеќето луѓе во лето носат шише со вода и кога излегуваат од автомобилот, намерно или ненамерно, го оставаат во него. Но, тоа може да биде многу опасно

Прочитај повеќе
5 работи кои не смеете да ги правите со автоматски менувач / ВИДЕО

5 работи кои не смеете да ги правите со автоматски менувач / ВИДЕО

Џејсон Фенски и Engineering Explained објаснуваат што не треба да правиме со автоматскиот менувач

Прочитај повеќе
РСБСП: Важни совети како да го управувате возилото по снежни и замрзнати коловози!

РСБСП: Важни совети како да го управувате возилото по снежни и замрзнати коловози!

Возење автомобил во зимски период, особено кога има снег за голем дел од возачите преставува проблем, што и не треба да биде зачудувачки бидејќи...

Прочитај повеќе
Зошто е добро да имате камера во автомобилот!

Зошто е добро да имате камера во автомобилот!

Практиката покажува дека камерите кои го снимаат возењето од возилото се многу корисни и може да ги поштедат возачите од многу сериозни проблеми

Прочитај повеќе
Брз и едноставен трик како да одледите шофершајбна, а да не го изгребете стаклото / ВИДЕО

Брз и едноставен трик како да одледите шофершајбна, а да не го изгребете стаклото / ВИДЕО

Ако немате спреј за одмрзнување на вашиот автомобил, лесно можете да го направите сами

Прочитај повеќе
Велат доаѓа снег! Ова е целата опрема потребна за такви услови

Велат доаѓа снег! Ова е целата опрема потребна за такви услови

Велат снегот освен на планините, конечно доаѓа и во ниските краишта во нашата земја, а кога снежната покривка ќе ги покрие патиштата...

Прочитај повеќе