Рендер: Вака ќе изгледа новиот романски бестселер Dacia Duster од кој брендот очекува многу

Рендер: Вака ќе изгледа новиот романски бестселер Dacia Duster од кој брендот очекува многу

Само во Европа, Duster беше најпродаваниот SUV на пазарот минатата година, а втор најпродаван модел на Dacia во целина

Прочитај повеќе
Чии клиенти се најлојални кога станува збор за автомобилските брендови? Tesla најдобрa, а изненадувањето е – Dacia!

Чии клиенти се најлојални кога станува збор за автомобилските брендови? Tesla најдобрa, а изненадувањето е – Dacia!

„Повеќето клиенти на Dacia доаѓаа од пазарот на користени автомобили, а сега уживаат во удобноста на нов автомобил“

Прочитај повеќе
Dacia пред Tesla! Романски автомобил прогласен за најдобар

Dacia пред Tesla! Романски автомобил прогласен за најдобар

Најбараниот електричен автомобил од еколошка гледна точка е Dacia Spring

Прочитај повеќе
Dacia го „боцна“ BMW за наплатата за греење на седиштата и понуди бесплатни термофори

Dacia го „боцна“ BMW за наплатата за греење на седиштата и понуди бесплатни термофори

Dacia во одредени британски салони понудила бесплатни термофори, со што ги „боцна“ BMW и некои други производители за нивната „претплата за греење на седиштата“

Прочитај повеќе
Dacia Spring Extreme 65 – посилен мотор и подобра опрема / ФОТО

Dacia Spring Extreme 65 – посилен мотор и подобра опрема / ФОТО

На саемот за автомобили во Брисел, Dacia го претстави новиот модел Spring Extreme, со нов електромотор од 48 kW (ELECTRIC 65)

Прочитај повеќе
Во првите 9 месеци од 2022 година, Романија произвела повеќе автомобили од Италија

Во првите 9 месеци од 2022 година, Романија произвела повеќе автомобили од Италија

Според околичината произведена во деветте месеци од оваа година, Романија е шести најголем производител на автомобили во ЕУ

Прочитај повеќе
Дали Dacia ја напушта идејата за (само) евтин бренд? Новата идеја е „вредност за парите“!

Дали Dacia ја напушта идејата за (само) евтин бренд? Новата идеја е „вредност за парите“!

Се чини дека моделот Sanderо ќе остане важна мамка за клиентите, но идејата е да се тргне и во сегменти каде маржите и профитот се многу повисоки

Прочитај повеќе
Dacia Speeder би можел да биде најубавиот и најевтиниот спортски автомобил на пазарот / ФОТО

Dacia Speeder би можел да биде најубавиот и најевтиниот спортски автомобил на пазарот / ФОТО

Ако Dacia Speeder некогаш влезе во производство и ја задржи сегашната политика на ниски цени, автомобилот би можел да биде најубавиот и најевтиниот спортски автомобил на пазарот

Прочитај повеќе
Концептот на Dacia е изненадување за сите: Manifesto ја открива насоката на марката за иднината

Концептот на Dacia е изненадување за сите: Manifesto ја открива насоката на марката за иднината

Минималистичкиот теренец направен од рециклирана пластика со куп практични решенија покажува како ќе изгледаат серискиот Duster, Bigster...

Прочитај повеќе
Dacia: „Ќе продаваме мотори со внатрешно согорување се додека не бидат целосно забранети“

Dacia: „Ќе продаваме мотори со внатрешно согорување се додека не бидат целосно забранети“

Dacia има само еден целосно електричен модел - Spring, а неговиот удел во вкупната продажба на брендот е 12 отсто

Прочитај повеќе