Повеќето Германци се за ограничување на максималната брзина на автопат

Повеќето Германци се за ограничување на максималната брзина на автопат

Се ближи ли крајот на приказната за неограничена брзина на германскиот Autobahn?

Прочитај повеќе
Новата германска коалиција конечно го решава прашањето за ограничување на брзината на делови од автопатот!

Новата германска коалиција конечно го решава прашањето за ограничување на брзината на делови од автопатот!

СПД, Зелените и либералите силно ќе инсистираат на проширување на електромобилноста и мрежата за полнење електрични автомобили

Прочитај повеќе
И F1 возачите веруваат дека треба да има ограничување на германските автопатишта

И F1 возачите веруваат дека треба да има ограничување на германските автопатишта

Ограничувањето на брзината ќе заштеди речиси два милиони тони емисии на CO2. И патиштата би биле малку побезбедни, вели Себастијан Фетел

Прочитај повеќе
Германија бара воведување на патарини во цела ЕУ?

Германија бара воведување на патарини во цела ЕУ?

Германија и понатаму сака да воспостави наплата на патарина за употреба на автопатиштата низ целата земја, но и во остатокот од Европската унија

Прочитај повеќе
Се засилува кампањата за ограничување на брзината на германските автопати

Се засилува кампањата за ограничување на брзината на германските автопати

Германските политичари за заштита на животната средина продолжуваат со кампањата за ограничувања на брзината на автопатите

Прочитај повеќе
Зелените сакаат воведување на ограничување на брзината на автопатиштата во Германија

Зелените сакаат воведување на ограничување на брзината на автопатиштата во Германија

Германската политичка партија на „Зелените“ во средината на овој месец сака да иницира гласање во парламентот за ограничување на максималната дозволена брзина на автопатиштата ширум земјата

Прочитај повеќе
Германија воведува ограничување на брзината на своите автопатишта

Германија воведува ограничување на брзината на своите автопатишта

Германскиот Autobahn е познат во целиот свет пред се поради делниците на кои нема ограничување на брзината на движење на автомобилите. Но, тоа се менува

Прочитај повеќе