Scania го престави првиот камион без возач / ВИДЕО

Scania го престави првиот камион без возач / ВИДЕО

Scania AXL нема кабина, а за управувањето се грижи интелигентен модул со камери, сензори, лидар и GPS систем

Прочитај повеќе
Mercedes се подготвува за иднината

Mercedes се подготвува за иднината

Следната година на патиштата во САД ќе крстарат Mercedes автомобили кои ќе бидат управувани од компјутери...

Прочитај повеќе
Во Виена сообраќа автобус без возач

Во Виена сообраќа автобус без возач

Електричниот минибус бесплатно ќе ги транспортира патниците во источниот дел на Виена

Прочитај повеќе
Полицаец напишал казна на автономен автомобил / ВИДЕО

Полицаец напишал казна на автономен автомобил / ВИДЕО

Иако полицаецот тврди дека возилото не пропуштило пешак на пешачки премин, податоците од автомобилот покажуваат...

Прочитај повеќе
Женева 2018: VW I.D. Vizzion Concept – лимузинска визија за иднината / ФОТО

Женева 2018: VW I.D. Vizzion Concept – лимузинска визија за иднината / ФОТО

I.D. Vizzion има погон на сите тркала и може да се транспортира патници на растојание од 665 километри со едно полнење

Прочитај повеќе