Првиот тротинет на BMW на пазарот ќе биде достапен во октомври оваа година. Станува збор за заеднички производ со компанијата Micro Mobility, велат од баварската компанија

Моделот е наречен BMW E-Scooter, со тежина од само 9 кг, а ќе може да развие максимална брзина од 20 km/h. Компанијата уверува дека машината ќе може да патува 12 км со едно полнење на литиум-јонската батерија во период од два часа. Моќноста на моторот е 150 W.

Прво, BMW E-Scooter ќе биде достапен кај ограничен број на дилери на марката. Цената не се крие и изнесува – 799 евра. Ако некому му се чини дека цената е висока, тогаш може да си купи градски скутер за 200 евра. Детскиот скутер (првата слика) е веќе достапен за 120 евра.

Loading...