Brembo најавува електрифициран систем за сопирање пренесен од Ф1

Brembo најавува електрифициран систем за сопирање пренесен од Ф1

Овој аспект од електрификацијата барем досега беше далеку од очите на јавноста

Прочитај повеќе
Bosch тврди: „Дизел агрегатите сеуште имаат иднина, најдовме начин да ги спасиме“

Bosch тврди: „Дизел агрегатите сеуште имаат иднина, најдовме начин да ги спасиме“

Компанијата Bosch беше еден од клучните играчи во скандалот Dieselgate, па затоа и беше казнет со парично со 327,5 милиони долари

Прочитај повеќе
Возилата на Toyota од 2021 година ќе комуницираат меѓусебно

Возилата на Toyota од 2021 година ќе комуницираат меѓусебно

До средината на следната деценија половина од моделите на Toyota и Lexus ќе бидат опремени со Vehicle-to-vehicle или скратено V2V технологија

Прочитај повеќе
Руски научници откриле како да произведуваат гориво од користени лименки

Руски научници откриле како да произведуваат гориво од користени лименки

Со обработка на една лименка од газирани пијалоци од 0,33 литри, можно е да се добие доволно гориво за поминување на...

Прочитај повеќе
Honda советува – како се користи рачен менувач

Honda советува – како се користи рачен менувач

Во време кога современите технологии сè повеќе рачниот менувач го туркаат кон заборав, Honda покажува дека автомобилската индустрија не заборавила на еден од своите заштитни знаци

Прочитај повеќе
Идните електрични автомобили ќе бидат 30 до 70 проценти почисти

Идните електрични автомобили ќе бидат 30 до 70 проценти почисти

Идните електрични автомобили ќе бидат еколошки поподобни. Проценките велат дека во 2040 година ќе бидат најмалку 30, а најмногу 70 проценти попогодни за животната средина

Прочитај повеќе
BMW прилагодува батерии за различни модели

BMW прилагодува батерии за различни модели

Електричните и plug-in хибридните купе и седан модели нема да имаат ќелии со иста висина како оние што ќе се користат во SUV моделите

Прочитај повеќе
Alibaba влегува во бизнисот наречен автономни автомобили

Alibaba влегува во бизнисот наречен автономни автомобили

Ова е трета компанија од областа на интернет трговија во Кина која работи на развој на самоуправувачки автомобили

Прочитај повеќе
Toyota се откажува од Android Auto

Toyota се откажува од Android Auto

Јапонците сакаат да ги заштитат податоците на сопствениците на нивните автомобили

Прочитај повеќе
И Mazda не се откажува од дизелот

И Mazda не се откажува од дизелот

SUV моделите се главната причина зошто производителите продолжуваат со развој на модерни дизел мотори

Прочитај повеќе