Toyota претстави унапреден камион на водороден погон / ВИДЕО

Toyota претстави унапреден камион на водороден погон / ВИДЕО

Шлеперот може да помине скоро 483 километри со едно полнење

Прочитај повеќе
Зошто не користиме водород како гориво за мотори со внатрешно согорување? / ВИДЕО

Зошто не користиме водород како гориво за мотори со внатрешно согорување? / ВИДЕО

Водородот согорува на тој начин што како последица нема ослободување на штетен јаглерод диоксид во атмосферата. Тогаш, се поставува логично прашање, зошто не би го употребувале како гориво наместо бензин или нафта, на пример

Прочитај повеќе
Започна продажбата на првиот plug-in хибрид со погон на водород

Започна продажбата на првиот plug-in хибрид со погон на водород

Mercedes на своите купувачи им го понуди SUV моделот GLC F-Cell – возило со погон на водородни горивни ќелии, кое исто така има можност за дополна на батеријата преку стандарден приклучок за струја

Прочитај повеќе
Кога се сака и се има свест, секако дека се може… Како Осло стана мека за електрични автомобили

Кога се сака и се има свест, секако дека се може… Како Осло стана мека за електрични автомобили

Дали знаете дека во токму во Осло „се крие“ најголемата полначница за електрични автомобили во светот?

Прочитај повеќе
Во Германија почна да сообраќа првиот воз на водород

Во Германија почна да сообраќа првиот воз на водород

Возот може да извози околу илјада километри со еден резервоар полн со водород, сличен на оној кај дизел возовите

Прочитај повеќе