Клучни делови за автомобили: Кога е време за замена на моторното масло, филтрите, ременот…

Клучни делови за автомобили: Кога е време за замена на моторното масло, филтрите, ременот…

Интервалите варираат од модел до модел или од производител до производител, иако до некаде може и да генерализираме

Прочитај повеќе
Дали ќе исчезнат автомобилските дилери?

Дали ќе исчезнат автомобилските дилери?

Улогата на дилерите се намалува, но производителите ќе имаат потешкотии да се справат без нив

Прочитај повеќе
Кои марки произведуваат најдефектни автомобили

Кои марки произведуваат најдефектни автомобили

Лидер во негативниот рејтинг е концернот General Motors

Прочитај повеќе
МВР и РСБСП во заедничка летна кампања – координиран пристап за намалување на бројот на сообраќајни незгоди

МВР и РСБСП во заедничка летна кампања – координиран пристап за намалување на бројот на сообраќајни незгоди

„Не летај, летувај“ е насловот на новата едукативна кампања што ќе се реализира во следните два месеци

Прочитај повеќе
5 проверки на возилото што многу возачи ги игнорираат!

5 проверки на возилото што многу возачи ги игнорираат!

Некои возачи мислат дека сервисот завршува со проверка на маслото и плочките на сопирачките

Прочитај повеќе
Европската унија става крај на манипулацијата со километражата

Европската унија става крај на манипулацијата со километражата

Еден од предлозите е овој вид на измама да се одреде како кривично дело во Европската унија

Прочитај повеќе
Како паметните очила им помагаат во автомеханичарите / ВИДЕО

Како паметните очила им помагаат во автомеханичарите / ВИДЕО

Механичарите на Porsche користат паметни очила, со што времето за поправка на автомобили е намалено за 40%

Прочитај повеќе
Иднината на транспортот: Претплата на такси возења како на Netflix

Иднината на транспортот: Претплата на такси возења како на Netflix

Најголемиот конкурент на Uber, Lyft, на корисниците кои често ги користат нивните услуги им нуди нова можност - претплата со која за 200 долари месечно би можеле да поминат дури 1600 километри

Прочитај повеќе