Peugeot 208 стави крај на 14-годишното владеење на Volkswagen Golf како најпродаван автомобил во Европа!

Peugeot 208 стави крај на 14-годишното владеење на Volkswagen Golf како најпродаван автомобил во Европа!

Интересно е што Golf не е ниту на второ, туку дури на петто место

Прочитај повеќе
Toyota останува најпродаван производител на автомобили! Во 2022 година продала речиси 10,5 милиони возила

Toyota останува најпродаван производител на автомобили! Во 2022 година продала речиси 10,5 милиони возила

Вкупната бројка за 2022 година е 10.438.024 единици или само 0,1 отсто помалку отколку во 2021 година

Прочитај повеќе
Ова се најпродаваните автомобили во светот за 2022 година – Golf и Peugeot 208 доминантни во Европа / ФОТО

Ова се најпродаваните автомобили во светот за 2022 година – Golf и Peugeot 208 доминантни во Европа / ФОТО

Детална анализа за продажбата на нови автомобили ширум светот од страна на магазинот Motor1.com

Прочитај повеќе
За некои нема криза: Rolls-Royce урива продажни рекорди

За некои нема криза: Rolls-Royce урива продажни рекорди

2022 година е рекордна година

Прочитај повеќе
Нови проблеми за автомобилската индустрија: Илјадници возила се трупаат во големо германско пристаниште!

Нови проблеми за автомобилската индустрија: Илјадници возила се трупаат во големо германско пристаниште!

На проблемите со недостигот на чипови крајот не е на повидок, а европската автомобилска индустрија е пред нов логистички предизвик

Прочитај повеќе
JATO Dynamics: Ова се најпродаваните автомобили во Европа во јануари 2022 година

JATO Dynamics: Ова се најпродаваните автомобили во Европа во јануари 2022 година

Бројот на нови регистрации во Европа во јануари се намалил за 2,4 отсто, што е најлош месечен резултат од 1991 година, според JATO Dynamics

Прочитај повеќе
Дали некогаш сте се запрашале што се случува со автомобилите кои никогаш не се продаваат? Еве го одговорот

Дали некогаш сте се запрашале што се случува со автомобилите кои никогаш не се продаваат? Еве го одговорот

Застапниците сигурно нема да подарат, а работите се малку покомплицирани од тоа. Ова се тајните кои автосалоните нема да ви ги откријат ...

Прочитај повеќе
Раст на цените на новите возила во Германија!

Раст на цените на новите возила во Германија!

Германските производители би можеле да ги зголемат цените на своите автомобили, бидејќи побарувачката за нови возила ги надминува капацитетите ограничени поради недостигот на полупроводници

Прочитај повеќе
Jato Dynamics: Volkswagen Golf најпопуларен во Европа за 2021 година, Peugeot 208 на второто место

Jato Dynamics: Volkswagen Golf најпопуларен во Европа за 2021 година, Peugeot 208 на второто место

Претходната година дефинитивно беше голем предизвик за европскиот пазар, на што многу јасно укажуваат податоците за продажбата на нови автомобили

Прочитај повеќе
Продажба на автомобили во ЕУ и Македонија за 2021 година

Продажба на автомобили во ЕУ и Македонија за 2021 година

Севкупно во 2021 година, продажбата на нови автомобили во ЕУ бележи пад од 2,4% или 9,7 милиони возила

Прочитај повеќе