Maserati Alfieri станува електричен спортист и конечно влегува во производство

Maserati Alfieri станува електричен спортист и конечно влегува во производство

Досега концептниот модел на Maserati, како што стојат работите, конечно влегува во производство, а првите примероци на патот ќе се најдат следната година

Прочитај повеќе
Илјадници работници од Maserati една година дома на плата

Илјадници работници од Maserati една година дома на плата

Во месецот кога 104 години, Maserati се соочува со нови проблеми кои ќе испратат илјадници работници дома

Прочитај повеќе
Од FCA признаваат дека сами го уништиле Maserati

Од FCA признаваат дека сами го уништиле Maserati

Првите луѓе на Fiat Chrysler Automobili (FCA) признаваат дека направиле грешка во позиционирањето и стратешкиот развој на својот премиум бренд Maserati

Прочитај повеќе
Стотици нови Maserati и FIAT автомобили во пламен / ВИДЕО

Стотици нови Maserati и FIAT автомобили во пламен / ВИДЕО

Во пожар кој се случил во вторникот, покрај бројни скапи Maserati модели, уништени се и автомобили кои се произведуваат во соседна Србија, во Крагуевац, FIAT 500L

Прочитај повеќе
13 марки кои се откажале или се во процес на укинување на дизел понудата

13 марки кои се откажале или се во процес на укинување на дизел понудата

Политиката која се води против дизел технологијата го зема својот данок, па голем број производители се откажуваат од нафтата како погонско гориво

Прочитај повеќе