Веќе сме навикнати на исклучителни рендери од овој надарен дизајнер, но неговиот прв камион веројатно бил изненадување и за Porsche

Иако во Porsche многу добро знаaт кој е Александар Имнадзе и како добро знае да дизајнира модел од соништата, тој сето тоа сега дополнително го засилува со креација на камион кој со се може да парира на автомобил како Porsche 906/917.

Иако во пракса за превоз на спортските болиди се користат обични карго камиони, Имандзе на својот адут за Имола му додал превоз кој и самиот би можел на патека за тркање. Импресивниот изглед веројатно е следен и од соодветни перформанси. Воедно и еколошки прифатлив.

Loading...