Нова трка за забрзување, три одлични автомобили – Bentley Flying Spur, Audi RS7 и Porsche Panamera Turbo S

Bentley Flying Spur. Моќна машина со 6-литарски W12 мотор кој произведува 635 КС и максимален вртежен момент од 900 Nm додека тежи скоро 3 тони и моќ се пренесува преку 8-степен автоматски менувач.

Porsche Panamera Turbo S. Може да се пофали со 4-литарски V8 мотор од дури 680 КС и максимален вртежен момент од 850 Nm. Тежи 2,3 тони и има и 8-степен автоматски менувач.

Audi RS7. Под капакот е поставен 4-литарски V8 мотор од 600 коњски сили и 800 Nm вртежен момент. Тежината е 2,1 тони, а моќта се пренесува преку 8-степен автоматски менувач.

Кој е победник? За тоа ќе треба да го погледнете видеото во прилог.

Loading...