Поради тековните проблеми и ограничувања поврзани со пандемијата COVID-19, организаторите на ГН на Азербејџан, Јапонија и Сингапур решија дефинитивно да ги откажат трките за оваа сезона

Азербејџан и Сингапур бараат многу работа по улиците заради нивната конфигурација во тековно сложените услови за работа, а Јапонија сè уште има строги контроли за контрола на патниците.

“Ние разбираме дека сè уште има неизвесност и сложеност низ целиот свет и ќе продолжиме внимателно и флексибилно за да ја продолжиме сезоната 2020. Имаме детални и робусни безбедносни планови за да го осигураме почетокот на нашата сезона на најбезбеден можен начин”, се вели во официјалното соопштение.

Рос Браун додава дека тие имаат и резервен план – да го продолжат европскиот дел од сезоната со една до две трки.

„Работите брзо се развиваат, но сепак имаме време. На маса се многу опциии убедени сме дека ќе имаме одличен втор дел од сезоната. Имаме опција и да го прошириме европскиот дел од сезоната со една или две трки, доколку е потребно. Мислам дека Бахреин и Абу Даби се безбедни за крајот на сезоната, барем во моментов. Тоа ни дава десет безбедни трки. Можеме да вметнеме барем пет или шест добри трки во средина“, додава Браун.

Loading...