Купување користен автомобил велат дека секогаш е „мачка во вреќа“ – никогаш не знаете со сигурност што ќе добиете. Колку е постар автомобилот и колку повеќе сопственици променил, толку е поголема веројатноста

Клучниот фактор е, се разбира, километражата на автомобилот, која е речиси по правило намалена. Овој вид измама го користат не само професионалци, туку често и обичните продавачи. Ова им овозможува значително да ја зголемат цената на автомобилот бидејќи разликата во вредноста на возилото кое поминало 150.000 километри е неколку илјади евра поголема од истата со километража од 250.000-300.000 километри.

Едноставно, на одреден број километри, што често ја вклучува и магичната бројка од 200.000, поради абење, одредени компоненти на возилото почнуваат да пропаѓаат, и тоа оние чија замена е најскапа. Експертите тврдат дека бројот на автомобили со изменета километража опфаќа повеќе од 30% од пазарот на половни автомобили. Во пракса, тоа е многу повисоко, барем ако збориме за овие простори.

Иако никогаш не е можно со 100% сигурност да се одреди точната километража на возилото, има неколку чекори кои ќе ви овозможат да добиете барем приближна вредност, што може да ви помогне подобро да ја потврдите состојбата на возилото и да ја намалите неговата цена.

Пред се, неопходно е детално да се провери сервисната книшка на возилото, во која евиденцијата за километражата и поправките се чуваат барем до одреден момент. Ова може да ви даде идеја за тоа колку патувало возилото годишно во просек, така што ќе добиете одредена просечна вредност во моментот кога го купувате.

Покрај тоа, се препорачува да го однесете автомобилот во сервисен центар кој има опрема за целосна дијагностика на автомобилот, што исто така може да укаже на одредени дефекти во неговите компоненти.

Колку е поново возилото, толку попрецизно ќе можете да добиете информации за километражата, дури и кога се манипулира со бројчаникот.

Сепак, дури и тоа нема да го одреди точниот број поминати километри, но барем ќе ви даде многу појасна слика за тоа колку навистина има поминато возилото и колку (не)одговара на она што е означено на индикаторот.

Website https://gogoanime.be: Watch Ronja Rövardotter (Dub) gogoanime Episode 26 gogoanime website

Mars of Destruction (Dub) (https://animekisa.in/m/1Gr6) Episode Full-FanDub

Watch Around the World with Willy Fog (Dub) Episode 26

Watch Ensemble Stars! Recap Special (Dub) Episode Full

Starity: https://starity.hu/profil/293399-animeflixnl/

Quia: https://www.quia.com/profiles/gogoanimebe