Заврши 41-то издание на најтешката рели трка на денешнината

Перу беше домаќин на сите оние кои успеаја да ја поминат целта по исцрпувачката 10-дневна трка. Покрај победниците, на крајната дестинација во Лима пристигнаа 179 мотоциклисти, возачи и екипажи (75 мотоцикли, 15 квад возила, 76 автомобили, 20 SxS и 13 камиони), кои уживаа во завршната церемонија, која на крајот беше одржана на плажата Магдалена, каде што сè и започна.

АВТОМОБИЛИ

1. NASSER AL-ATTIYAH / MATTHIEU BAUMEL (TOYOTA GAZOO RACING SA / време: 34 час. 38 мин. 14 сек.)
2. NANI ROMA / ALEX HARO BRAVO (X-RAID TEAM / време: 35 час. 24 мин. 56 сек.)
3. SEBASTIEN LOEB / DANIEL ELENA (PH-SPORT / време: 36 час. 32 мин. 32 сек.)
4. JAKUB PRZYGONSKI / TOM COLSOUL (ORLEN X-RAID TEAM / време: 37 час. 06 мин. 45 сек.)
5. CYRIL DESPRES / JEAN PAUL COTTRET (X-RAID MINI JCW TEAM / време: 37 час. 26 мин. 57 сек.)

МОТОЦИКЛИ

1. TOBY PRICE (RED BULL KTM FACTORY TEAM / време: 33 час. 57 мин. 16 сек.)
2. MATTHIAS WALKNER (RED BULL KTM FACTORY TEAM / време: 34 час. 06 мин. 29 сек.)
3. SAM SUNDERLAND (RED BULL KTM FACTORY TEAM / време: 34 час. 10 мин. 50 сек.)
4. PABLO QUINTANILLA (ROCKSTAR ENERGY HUSQVARNA FACTORY RACING / време: 34 час. 18 мин. 02 сек.)
5. ANDREW SHORT (ROCKSTAR ENERGY HUSQVARNA FACTORY RACING / време: 34 час. 41 мин. 26 сек.)

КАМИОНИ

1. EDUARD NIKOLAEV / EVGENII IAKOVLEV / VLADIMIR RYBAKOV (KAMAZ – MASTER / време: 41 час. 01 мин. 35 сек.)
2. DMITRY SOTNIKOV / DMITRII NIKITIN / ILNUR MUSTAFIN (KAMAZ – MASTER / време: 41 час. 27 мин. 11 сек.)
3. GERARD DE ROOY / DAREK RODEWALD / MOISES TORRALLARDONA (PETRONAS TEAM DE ROOY IVECO / време: 42 час. 36 мин. 19 сек.)
4. FEDERICO VILLAGRA / ADRIAN ARTURO YACOPINI / RICARDO ADRIAN TORLASCHI (PETRONAS TEAM DE ROOY IVECO / време: 46 час. 50 мин. 43 сек.)
5. ALES LOPRAIS / FERRAN MARCO ALCAYNA / PETR POKORA (INSTAFOREX LOPRAIS TEAM / време: 47 час. 01 мин. 26 сек.)

КВАД

1. NICOLAS CAVIGLIASSO (DRAG’ON RALLY TEAM / време: 43 час. 01 мин. 54 сек.)
2. JEREMIAS GONZALEZ FERIOLI (FERIOLI RACING TEAM / време: 44 час. 57 мин. 31 сек.)
3. GUSTAVO GALLEGO (GUSTAVO GALLEGO COMPETICION / време: 45 час. 13 мин. 42 сек.)
4. ALEXANDRE GIROUD (TEAM GIROUD / време: 47 час. 04 мин. 35 сек.)
5. MANUEL ANDUJAR (7240 TEAM / време: 49 час. 40 мин. 04 сек.)

Side by Side

1. FRANCISCO LOPEZ CONTARDO / ALVARO JUAN LEON QUINTANILLA (SOUTH RACING CAN-AM / време: 42 час. 19 мин. 05 сек.)
2. GERARD FARRES GUELL / DANIEL OLIVERAS CARRERAS (MONSTER ENERGY CAN-AM / време: 43 час. 21 мин. 40 сек.)
3. REINALDO VARELA / GUSTAVO GUGELMIN (MONSTER ENERGY CAN-AM / време: 43 час. 24 мин. 24 сек.)
4. CASEY CURRIE / RAFAEL TORNABELL CORDOBA (MONSTER ENERGY CAN-AM / време: 44 час. 51 мин. 56 сек.)
5. RODRIGO JAVIER MORENO PIAZZOLI / JORGE GABRIEL ARAYA DIAZ (CAN-AM CHILE / време: 45 час. 29 мин. 30 сек.)

Dakar 2019 ПРЕГЛЕД – Ден 10 (Pisco / Lima) / ВИДЕО

BEST OF Dakar 2019 / ВИДЕО

Loading...