Стаклените шишиња за пијалоци и стаклени тегли успешно се рециклираат со децении. Сепак, досега немало рециклирање на автомобилско стакло. Тоа треба да се промени…

Токму затоа Audi започнал да работи на процес на рециклирање на автомобилско стакло. Заедно со партнерските компании Reiling Glas Recycling, Saint-Gobain Glass и Saint-Gobain Securit, производителот на автомобили започнал пилот проект за тестирање на соодветниот процес.

Притоа, стаклата прво се сецкаат, се отстранува пластиката и лепакот, а потоа се топат и се преработуваат во ново автомобилско стакло.

Доколку тестовите бидат успешни, во иднина стаклата за рециклирање ќе се користат за електричниот Audi Q4 E-Tron.

Инаку, досега старите стакла на автомобилите претежно се преработуваа во шишиња за пиење или изолациски материјал.

https://animeflix1.com/. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

animeflix ANIMEFLIX Dragon Ball Z

Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Episode 7

watch anime online ANIMEFLIX Dragon Ball (Dub)

ANIMEFLIX Naruto (Uncropped) (Dub)

ANIMEFLIX So I'm a Spider, So What?