Велосипедскиот автопат произведува повеќе од доволно електрична енергија за осветлување на автопатот и станиците за полнење на електрични возила

Велосипедскиот автопат помеѓу Даејон и Сејонг во Јужна Кореја се протега на 32 километри и има единствена функција – ги штити велосипедистите од сонцето и произведува електрична енергија.

Велосипедскиот автопат лоциран во центарот на автопатот за моторни возила произведува повеќе од доволно електрична енергија за осветлување на автопатот и станиците за полнење на електрични возила. Под соларните панели, велосипедистите користат подземни тунели за влез и излез од патеката, што во голема мера ја зголемува безбедноста затоа што можат да се приклучат и исклучат од велосипедската патека без да бидат вклучени во редовен сообраќај. Кога се на трасата, тие се заштитени со пречки од секоја страна, а иако тоа не обезбедува пријатен поглед на патот, тој нуди заштита од сонцето.

Сепак, овој соларен автопат има и некои неповолности, како што се бучавата и потенцијални здравствени проблеми поврзани со вдишување токсични гасови од моторните возила, барем засега кога бројот на возила со SUS мотори сеуште е поголен од бројот на електрични возила во сообраќајот.

Loading...

AnimeFreak: Yuuki Yuuna wa Yuusha de Aru: Washio Sumi no Shou 2 - Tamashii anime episode Full online free at https://animefreak.ws animefreak my hero academia

GoGoAnime: Angel Links anime episode 13 online free at https://gogoanime.be haikyuu season 2 gogoanime

AnimeHeaven: Adachi and Shimamura anime episode 12 online free at https://animeheaven.pro anime heaven anime

Tawk: https://tawk.to/kissanimemx

V: https://v.gd/ir0JQi

Animeflixnl contently: https://animeflixnl.contently.com/