За оние кои сè уште сакаат поголема брзина, а веруваме дека ги има сè помалку, тјунинг компанијата Heico Sportiv од Германија овозможува софтверско отстранување на блокадата

Во пролетта оваа година, Volvo започна да ја спроведува одлуката за ограничување на брзината на 180 km/h на сите свои модели. Ова многумина изненади, некого и разочара, но другите ги остави рамнодушни бидејќи и онака не возат побрзо од 120-130 km/h на автопат.

Во основа, за оние кои сè уште се желни за брзина, тјунинг куќата Heico Sportiv од Германија овозможува отстранување на блокадата. Како? Софтверски, бидејќи куќата за подесување ја користи истата програма која го зголемува ограничувачот на брзината (и моќноста) помеѓу 30 и 70 km/h.

Loading...