Мадрид ја спушта рампата за старите дизел и бензински автомобили

Мадрид ја спушта рампата за старите дизел и бензински автомобили

Пристапот до центарот на градот ќр го загубат 20% од автомобилите

Прочитај повеќе
Се редат забрани… и Штутгарт ги забранува постарите дизел возила

Се редат забрани… и Штутгарт ги забранува постарите дизел возила

Штутгарт ќе воведе забрана за постари дизел возила до 2019 година, по пресудата на локалниот суд

Прочитај повеќе
Париз ги „брка“ постарите дизели и бензинци од поширокото градско подрачје

Париз ги „брка“ постарите дизели и бензинци од поширокото градско подрачје

Сопствениците на дизел автомобили се соочуваат со сè поголем број проблеми во голем број светски метрополи

Прочитај повеќе
Кога се сака и се има свест, секако дека се може… Како Осло стана мека за електрични автомобили

Кога се сака и се има свест, секако дека се може… Како Осло стана мека за електрични автомобили

Дали знаете дека во токму во Осло „се крие“ најголемата полначница за електрични автомобили во светот?

Прочитај повеќе
Eлектричните автобуси возат се подалеку

Eлектричните автобуси возат се подалеку

Дека превозот на патници не мора да биде голем загадувач покажува германскиот FlixBus

Прочитај повеќе
Во фокусот: Ја губи ли Германија водечката позиција во автомобилската индустрија?

Во фокусот: Ја губи ли Германија водечката позиција во автомобилската индустрија?

Според извршниот директор на Volkswagen Group, Херберт Дис, германската автомобилска индустрија е на пат да ја изгуби водечката позиција во светот во наредните години

Прочитај повеќе
ЕУ сака 35% намалување на емисиите на CO2 до 2030 година

ЕУ сака 35% намалување на емисиите на CO2 до 2030 година

Во вторникот, Европската комисија се согласи да намали 5% од првично проектираните 40% намалување на емисиите на CO2 од нови автомобили...

Прочитај повеќе
Судот го најде „лекот“ за Берлин

Судот го најде „лекот“ за Берлин

Во согласност со одлуката на судот, локалната власт мора да воведе регулатива според која...

Прочитај повеќе
И Nissan манипулирал со податоците за издувни гасови и потрошувачката на гориво

И Nissan манипулирал со податоците за издувни гасови и потрошувачката на гориво

Производителот потврди дека измерените податоци кои се однесуваат на новите возила во Јапонија се менувани

Прочитај повеќе
Велика Британија и порано од предвиденото ќе ги забрани агрегатите со внатрешно согорување?!

Велика Британија и порано од предвиденото ќе ги забрани агрегатите со внатрешно согорување?!

Властите во некои градови сакаат забраната да влезе во сила веќе од 2030 година

Прочитај повеќе