Првата фабрика на Tesla во Русија ќе се гради во московскиот регион

Првата фабрика на Tesla во Русија ќе се гради во московскиот регион

Кремељ донесе одлука за изградба на првата фабрика на Tesla во Русија. Компанијата ќе биде лоцирана во градот Корољов

Прочитај повеќе