Алкохол и волан – лоша комбинација која најчесто завршува фатално!

Алкохол и волан – лоша комбинација која најчесто завршува фатално!

Околу 6000 повредени секоја година. И така, години со ред. Алармот е вклучен

Прочитај повеќе
Електричните тротинети се поопасни за возачите, но исто така и за пешаците

Електричните тротинети се поопасни за возачите, но исто така и за пешаците

Бројот на повреди укажува на потенцијалните опасности од се помасовното користење на електричните тротинети

Прочитај повеќе
Дополнителните ленти за претекнување се одлична инвестиција

Дополнителните ленти за претекнување се одлична инвестиција

Дополнителни сообраќајни ленти наменети за претекнување може да го намалат ризикот од сообраќајни несреќи за 16%

Прочитај повеќе
Сообраќајните несреќи осма водечка причина за смрт на глобално ниво според СЗО

Сообраќајните несреќи осма водечка причина за смрт на глобално ниво според СЗО

Бројот на смртни случаи како резултат на сообраќајни несреќи достигна 1,35 милиони во 2016 година, се вели во Глобалниот извештај за безбедноста на патиштата за 2018 година

Прочитај повеќе
Екстремно опасно! Возачка грешка која чини живот / ВИДЕО

Екстремно опасно! Возачка грешка која чини живот / ВИДЕО

Доволно и секунда невнимание

Прочитај повеќе
Дали семафорите наскоро ќе исчезнат од крстосниците? / ВИДЕО

Дали семафорите наскоро ќе исчезнат од крстосниците? / ВИДЕО

... или минување низ крстосница без запирање

Прочитај повеќе
РСБСП: Препораки за безбедно возење во услови на градежни активности на патиштата

РСБСП: Препораки за безбедно возење во услови на градежни активности на патиштата

РСБСП укажува на неколку исклучително важни елементи, значајни за безбедноста на сите учесници во сообраќајот

Прочитај повеќе
РСБСП: Како да избегнете замор при долготрајни возења

РСБСП: Како да избегнете замор при долготрајни возења

Заморот се смета за една од петте фатални причини за сообраќајни незгоди, одговорна дури за 20 проценти од сите сообраќајни незгоди што се случуваат

Прочитај повеќе
Ако Сенатот не одлучи поинаку, неутралноста на интернетот оди во историја за еден месец

Ако Сенатот не одлучи поинаку, неутралноста на интернетот оди во историја за еден месец

Дури 22 федерални држави подигнаа заедничка тужба против воведувањето на нови правила, но FCC останува на своето

Прочитај повеќе
Воздушни перничиња и за најмладите / ВИДЕО

Воздушни перничиња и за најмладите / ВИДЕО

Компанијата Maxi-Cosi започна со производство на првото седиште за деца, опремено со воздушни перничиња

Прочитај повеќе