Возачите на мака! Полнењето на електричните автомобили стана поскапо од бензинот и дизелот

Возачите на мака! Полнењето на електричните автомобили стана поскапо од бензинот и дизелот

Пред една година, трошоците за полнење на електричен автомобил беа меѓу 50 и 70 проценти пониски од оние на автомобилите на бензин и дизел

Прочитај повеќе
Можеби последниот аргумент против електричните автомобили паѓа во вода

Можеби последниот аргумент против електричните автомобили паѓа во вода

Многу веројатно полнењето за автономија од 800 километри ќе трае 8 минути

Прочитај повеќе
Револуционерен проект: бетонски пат кој ги полни батериите на електричните автомобили

Револуционерен проект: бетонски пат кој ги полни батериите на електричните автомобили

Откако ќе завршат првите две фази, во третата фаза ќе се конструира полигон долг најмалку 400 метри

Прочитај повеќе
Поради електричните автомобили, Норвежаните ќе плаќаат повисоки сметки за струја?!

Поради електричните автомобили, Норвежаните ќе плаќаат повисоки сметки за струја?!

Во 2040 година во оваа земја ќе има 1,9 милиони електрични возила

Прочитај повеќе