Scania го престави првиот камион без возач / ВИДЕО

Scania го престави првиот камион без возач / ВИДЕО

Scania AXL нема кабина, а за управувањето се грижи интелигентен модул со камери, сензори, лидар и GPS систем

Прочитај повеќе
Страшно! Сообраќајни хаварии со камиони / ВИДЕО

Страшно! Сообраќајни хаварии со камиони / ВИДЕО

Прочитај повеќе
Електричниот камион на Tesla ќе се вози и низ Европа

Електричниот камион на Tesla ќе се вози и низ Европа

Американскиот производител на електрични возила отвори книга за нарачки за својот електричен камион-влекач во најмалку три европски земји

Прочитај повеќе