Голема надеж за поевтини електрични автомобили: Клучниот материјал за батериите го содржат раковите?!

Голема надеж за поевтини електрични автомобили: Клучниот материјал за батериите го содржат раковите?!

Можеби светот и автомобилската индустрија ќе добијат економична и еколошка алтернатива, но… тешко на раковите!

Прочитај повеќе
Кинезите ќе ја градат најголемата фабрика за батерии за електрични автомобили во Европа!

Кинезите ќе ја градат најголемата фабрика за батерии за електрични автомобили во Европа!

Инвестицијата во фабриката за батерии за електрични возила е вредна неверојатни 7,3 милијарди евра

Прочитај повеќе
Volkswagen влегува во партнерство со STMicroelectronics во развој на чипови

Volkswagen влегува во партнерство со STMicroelectronics во развој на чипови

Софтверската единица на Volkswagen, Cariad, објави дека соработува со швајцарската STMicroelectronics (STM) за развој на микрочипови за вмрежување во нејзините нови модели

Прочитај повеќе
Компанијата Next Energy ќе испорачува „дуал“ хемиски батерии за BMW IX за речиси 1.000 km / ВИДЕО

Компанијата Next Energy ќе испорачува „дуал“ хемиски батерии за BMW IX за речиси 1.000 km / ВИДЕО

Стартапот тврди дека нивната технологија за батерии со помалку литиум и графит ќе може да му обезбеди досег на BMW iX од 966 km

Прочитај повеќе
Црни прогнози: Цените на батериите ќе поскапат за 22 отсто и ќе ги поскапат електричните автомобили?!

Црни прогнози: Цените на батериите ќе поскапат за 22 отсто и ќе ги поскапат електричните автомобили?!

Цените на литиум-јонските батерии во последната деценија забележаа пад, но овој тренд нема да продолжи поради големата побарувачка

Прочитај повеќе
Недостаток на литиум: цените на клучниот елемент за правење батерии поскап и до шест пати

Недостаток на литиум: цените на клучниот елемент за правење батерии поскап и до шест пати

Белиот алкален метал стана дефинирачка карактеристика на глобалната трка за ослободување од фосилните горива и намалување на емисиите на штетни гасови

Прочитај повеќе
Прогноза – електричните автомобили ќе поскапат за 15%

Прогноза – електричните автомобили ќе поскапат за 15%

Tesla најдобро ќе се справи со зголемените цени на батериите, велат експертите

Прочитај повеќе
Суровините за батерии се ограничени, а тоа значи и проблем!

Суровините за батерии се ограничени, а тоа значи и проблем!

За 36 милиони нови е-автомобили до 2030 година ќе бидат потребни 1.300 гигавати капацитет во батерии, но откриените резерви на кобалт се доволни за само 11 години

Прочитај повеќе
Добри вести за идните клиенти: Цените на батериите за електричните возила нагло паѓаат!

Добри вести за идните клиенти: Цените на батериите за електричните возила нагло паѓаат!

Експертите во моментов споменуваат цена на батериите за електрични автомобили од 118 долари за киловат час

Прочитај повеќе
Англија: Од 2022 година, сите нови станбени објекти мора да имаат приклучоци за полнење електрични возила

Англија: Од 2022 година, сите нови станбени објекти мора да имаат приклучоци за полнење електрични возила

Големи промени на островот

Прочитај повеќе