За да може ноќе да се користи одржлива, локално генерирана електрична енергија ноќе, покрај патот е поставена голема батерија која складира сончева енергија генерирана во текот на денот

Патот N470 помеѓу Делфт и Зоетермер е најодржливиот пат во Холандија. На пример, обновениот пат N470 има свое, одржливо снабдување со енергија дури и за зеленилото покрај патот со автохтони цвеќиња, додека енергијата за осветлување на патот и семафорите се генерира од 220 соларни панели вградени во бариерите за бучава во Делфгав.

За да може ноќе да се користи одржлива, локално генерирана електрична енергија ноќе, покрај патот е поставена голема батерија која складира сончева енергија генерирана во текот на денот. Во комбинација со голем број други одржливи техники, овој пат е СО2 негативен, тврдат во покраинта Јужна Холандија.

Подобрувањето на одржливоста не се постигнува само преку сопствено снабдување со енергија. Осветлувањето покрај патот е направено уште поодржливо со енергетски ефикасни LED светла, кои се затемнуваат кога има помалку сообраќај на патот. Земјата е направена од асфалт кој ја намалува отпорноста на тркалање на автомобилските гуми, така што учесниците во сообраќајот трошат помалку гориво на патот долг 17 километри помеѓу Делфт и Зоетермер. Во исто време, се тестираат пет нови асфалтни смеси, како што се дрвени влакна и рециклиран материјал. Паметните семафори имаат сензори.

 

Loading...

Watch Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time Episode Preview 3 at website https://crunchyrollfree.com. See more crunchyroll premium free

Sleepy Princess in the Demon Castle Episode 12 at website https://animefreak.ws hunter x hunter animefreak