Ултра-компактниот Citroen My Ami Cargo докажува дека транспортните возила не мора да бидат големи и робусни, како и со специјален дизајн

Симпатичниот ултра-компактен електричен автомобил Ami или „квадрицикл“, како што уште сакаат да го нарекуваат, на прв поглед, со неговите два метра должина, не изгледа како оптимално решение за градскиот превоз. Сепак, дали е тоа така? !

Напротив, електричниот погон, екстремно компактните димензии и носивоста од 140 килограми, односно 400 литри волумен, изгледаат сосема доволни за транспорт на мала кршлива тоба низ градот, особено во областите каде што е забранет пристап за возила со SUS мотори.

Во верзијата My Ami Cargo, товарниот простор, покрај класичниот багажен простор, се наоѓа и покрај возачот, на место совозач и е сосема доволен за помали кршливи пакувања, без да му пречи на возачот при возење.

Благодарение на литиум-јонската батерија со капацитет од 5,5 kWh, автономијата на овој „мал“ модел е околу 75 километри, што е сосема доволно за градските зони, особено за потесното градско јадро, односно центрите.

Она што е особено интересно е најавената цена од само 6.490 евра (во Франција), што сериозно ќе ги натера многу курирски услуги и поштенски компании да размислат.

Loading...

WCOStream anime websites: Fairy Tail (https://wcostream.cc/m/AdM) Episode 175

AnimeFreak animefreak latest: Death Note (Dub) (https://animefreak.ws/m/xZ2B) Episode 37