Со оглед на тоа што најголем дел од светската популација е дома во карантин, што важи и за нашата замја, а ситуацијата очигледно ќе потрае, ви препорачуваме листа на интересни филмски остварувања на тема автомобили

Некои од вас веројатно и нема да се сложат со изборот, па затоа ќе биде добро да пишувате во коментар и да ја надополните листата со ваши предлози.

Ова се нашите предлози.

GRAND PRIX (1966)

BULLITT (1968)

THE ITALIAN JOB (1969)

LE MANS (1971)

VANISHING POINT (1971)

AMERICAN GRAFFITI (1973)

THE CAR (1977)

THE DRIVER (1978)

CONVOY (1978)

MAD MAX 2 THE ROAD WARRIOR (1981)

THE CANNONBALL RUN (1981)

DAYS OF THUNDER (1990)

GONE IN 60 SECONDS (2000)

THE WORLD FASTEST INDIAN (2005)

DEATH PROOF (2007)

SENNA (2010)

DRIVE (2011)

RUSH (2013)

FORD V FERRARI (2019)

FAST & FURIOUS (2001-2019)

Loading...