Со последната одлука на РКЕ се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,88%, во однос на малопродажните цени на нафтените деривати утврдени согласно Одлуката на РКЕ на Република Северна Македонија од 04.05.2021 година

Малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95, се зголемува за 1,50 денар/литар, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 04.05.2021 година, и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 68,50 ден/лит.

Малопродажните цени бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98, на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се зголемуваат за 1,00 денар/литар, во однос на малопродажните цени утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 04.05.2021 година, и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 70,00 ден/лит, малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 60,00 ден/лит, додека малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), изнесува 59,50 ден/лит.

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се зголемува за 0,800 ден/кг во однос на цената утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 04.05.2021 година и со тоа малопродажната цена на Мазутот М-1 НС изнесува 35,243 ден/кг.

Loading...

KissAnime gogoanime tv kissanime: Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Episode 11

AnimeTV 3 animetv to: Watch That Time I Got Reincarnated as a Slime Episode 12