Модуларната системска технологија овозможува да се инсталира 70% побрзо од другите системи за полнење

Клучното прашање на електричната мобилност е како да се намали времето на полнење на батериите и возачите да се спасат возачите од седење во кабината на возилото или на бескрајни кафиња и пијалоци во кафуле покрај станица за полнење. Сите сме, повеќе или помалку, свесни дека технолошката револуција е тука некад „зад аголот“ и дека она што денес го сметаме за последен крик на технологијата веќе утре е застарено“. 

Voltempo, еден од лидерите во развојот на нова технологија за електрични возила, го лансираше HyperCharging, кој го претставува како најбрз систем за полнење во светот. Се чини дека најавата ќе ја трансформира индустријата, бидејќи може да испорача 1.000 kW моќност – 2,8 пати повеќе од кој било споредлив систем за полнење.

HyperCharging може да ја наполни следната генерација електрични возила за само шест минути. Исто така, има единствена можност за полнење до 24 возила истовремено. Погоден е за автомобили, комбиња, камиони и автобуси. Моќта може да дојде од повеќе извори – на пример, комбинирање на националната мрежа со локални зелени извори на енергија како што се соларни системи и батерии за складирање.

Системот HyperCharging може да се инсталира насекаде – особено на места каде што треба да наполнат многу возила во исто време. Модуларниот состав на технологијата овозможува да се инсталира 70% побрзо од другите системи за полнење – во часови или денови, а не со месеци. Трошоците за инсталација обично се 30% пониски поради патентираниот дизајн на Voltemp за централизирано полнење. 

Првите инсталации на технологијата ќе започнат во 2022 година, со центар за полнење што ќе биде инсталиран во Tyseley Energy Park во Бирмингем.

4Anime - Watch English Anime Online For Free in HD | 4Anime.biz. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

4anime.biz Gintama

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Episode 17

4Anime SK8 the Infinity Episode 12

4Anime That Time I Got Reincarnated as a Slime

4Anime Horimiya (Dub)