Погледнете како изгледаат некои од најпознатите светски тркачки патеки снимени од орбитата на Земјата

Астронаутот Дру Фјустел, кој е голем љубител на авто-мото трките, го искористил својот престој на Меѓународната вселенска станица за да овековечи бројни тркачки патеки ширум светот од космосот.

Дру Фјустел неколку пати летал во вселената, а истовремено бил и командант на вселенска станица која орбитира на околу 400 км од површината на Земјата со просечна брзина од 27.600 km/h.

Тој на Instagram објавил бројни фотографии од познатите (и помалку познати) тркачки патеки, направени во периодот на престој во космосот, а благодарение на камера со висока резолуција и со голем зум.

Спа Фраконшамп (Белгија)

Хунгароринг (Унгарија)

Хокенхајм (Германија)

Сузука (Јапонија)

Пол Рикард (Франција)

Силверстон (Велика Британија)

Loading...