5 работи кои не смеете да ги правите со автоматски менувач / ВИДЕО

5 работи кои не смеете да ги правите со автоматски менувач / ВИДЕО

Џејсон Фенски и Engineering Explained објаснуваат што не треба да правиме со автоматскиот менувач

Прочитај повеќе
Неограничени резерви на литиум се лесно достапни

Неограничени резерви на литиум се лесно достапни

Преку процесот на прочистување на водата од океан, сега е можно да се произведат неограничени количества на литиум, без штетно влијание врз природната средина

Прочитај повеќе
Дизелите на Porsche надвор од игра

Дизелите на Porsche надвор од игра

Porsche официјално го заврши производството на сите дизел верзии како одговор на изменетите услови на тргување, како и затегнување на регулативите за емисии на штетни гасови

Прочитај повеќе
BMW купува метали за батерии за следните 10 години

BMW купува метали за батерии за следните 10 години

Германскиот премиум гигант BMW е на чекор од потпишување на договорот за снабдување со металите литиум и кобалт...

Прочитај повеќе
Фарми за искористени батерии

Фарми за искористени батерии

Toyota истражува начини за најефикасна употреба на искористените батерии, кои го одслужиле својот работен век во некое од електричните или хибридните возила...

Прочитај повеќе
Истражување: дали напредниот челик со голема цврстина е подобро решение од алуминиумот?

Истражување: дали напредниот челик со голема цврстина е подобро решение од алуминиумот?

Истражување покажува дека употребата на челик со висока цврстина во автомобилската индустрија води кон намалени емисии на јаглерод диоксид споредбено со употребата на алуминиум

Прочитај повеќе
Моќност и вртежен момент на агрегатот – која е разликата? / ВИДЕО

Моќност и вртежен момент на агрегатот – која е разликата? / ВИДЕО

Дали точно знаете што е разликата помеѓу овие два термина?

Прочитај повеќе
Адаптибилните LED светла ќе ја подобрат безбедноста на патиштата

Адаптибилните LED светла ќе ја подобрат безбедноста на патиштата

Во иднина, предните светлосни групи на современите автомобили ќе може автоматски да ги откриваат и осветлуваат пешаците, како и другите категории на учесници во сообраќајот

Прочитај повеќе
Електричните камиони на Volvo доаѓаат веќе следната година

Електричните камиони на Volvo доаѓаат веќе следната година

Volvo Trucks тврди дека транспортот на струја е едно од најпосакуваните одржливи транспортни решенија за иднината

Прочитај повеќе
Biski – половина скутер, половина џетски! / ВИДЕО

Biski – половина скутер, половина џетски! / ВИДЕО

Ново возило кое се притискање на едно копче од скутер се претвора во џет ски

Прочитај повеќе