Alibaba влегува во бизнисот наречен автономни автомобили

Alibaba влегува во бизнисот наречен автономни автомобили

Ова е трета компанија од областа на интернет трговија во Кина која работи на развој на самоуправувачки автомобили

Прочитај повеќе
Toyota се откажува од Android Auto

Toyota се откажува од Android Auto

Јапонците сакаат да ги заштитат податоците на сопствениците на нивните автомобили

Прочитај повеќе
И Mazda не се откажува од дизелот

И Mazda не се откажува од дизелот

SUV моделите се главната причина зошто производителите продолжуваат со развој на модерни дизел мотори

Прочитај повеќе
BMW X5 е првиот модел кој ќе го користи новиот iDrive 7.0 инфо-забавен систем

BMW X5 е првиот модел кој ќе го користи новиот iDrive 7.0 инфо-забавен систем

Новиот инфо-забавен систем наречен BMW iDrive 7.0 својата премиера ќе ја има оваа година, а првиот модел во кој ќе се најде е BMW X5

Прочитај повеќе
Веќе 16 години во овој автомобил не настрадал никој

Веќе 16 години во овој автомобил не настрадал никој

Овој автомобил е официјално прогласен за најбезбеден автомобил во Велика Британија

Прочитај повеќе
Volkswagen ќе понуди автономно паркирање од 2020 година

Volkswagen ќе понуди автономно паркирање од 2020 година

Компанијата веќе го тестира системот на аеродромот во Хамбург

Прочитај повеќе
Воздушни перничиња и за најмладите / ВИДЕО

Воздушни перничиња и за најмладите / ВИДЕО

Компанијата Maxi-Cosi започна со производство на првото седиште за деца, опремено со воздушни перничиња

Прочитај повеќе
Uber сè уште има голема доверба во автономните автомобили

Uber сè уште има голема доверба во автономните автомобили

Според извршниот директор на компанијата, технологијата ќе стане побезбедна

Прочитај повеќе
Ова се најмоќните погонски агрегати во светот

Ова се најмоќните погонски агрегати во светот

Најмоќниот мотор со 2-цилиндри е погонски агрегат на еден Fiat модел, додека најмоќниот мотор со 16 цилиндри е резервиран за хипер автомобилот на Bugatti

Прочитај повеќе
Како ‘рѓата на каросеријата влијае на безбедноста / ВИДЕО

Како ‘рѓата на каросеријата влијае на безбедноста / ВИДЕО

Стандардните краш-тестови го покажуваат нивото на безбедност на новите автомобили штотуку излезени на пазарот. Но, што се случува со истите автомобили откако тие се возат 10 години или повеќе?

Прочитај повеќе