Истражување: Ниските температури ја намалуваат автономијата на електричните возила до 44%

Истражување: Ниските температури ја намалуваат автономијата на електричните возила до 44%

Барем така произлегува од една студија подготвена на страна на ААА, компанија за истражување на пазарот од Северна Америка

Прочитај повеќе
Технолошки напредна хибридна јахта од Sunseeker и Rolls-Royce

Технолошки напредна хибридна јахта од Sunseeker и Rolls-Royce

Британскиот производител на пловни транспортни објекти Sunseeker International и Rolls-Royce со здружени сили за развој на јахта која користи хибридна технологија

Прочитај повеќе
Mercedes подготвува автомобил со кој судирот ќе биде невозможен

Mercedes подготвува автомобил со кој судирот ќе биде невозможен

Mercedes-Benz развива нова технологија за безбедност која ќе спречи судир на автомобили

Прочитај повеќе
Дали го отклучувате автомобилот „без клуч“? Можеби не треба / ВИДЕО

Дали го отклучувате автомобилот „без клуч“? Можеби не треба / ВИДЕО

Меѓу најранливите се најпопуларните модели - Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai и Ford Focus

Прочитај повеќе
Робот ќе најде место и ќе го паркира вашиот автомобил / ВИДЕО

Робот ќе најде место и ќе го паркира вашиот автомобил / ВИДЕО

Паркинг роботот Stan ни покажува како во иднина може да изгледа паркирањето на големи паркиралишта

Прочитај повеќе
Како да се заштитат патниците од секундарен судир?

Како да се заштитат патниците од секундарен судир?

Hyundai работи на систем од воздушни перничиња кој би овозможил нивно повторно активирање, со цел заштита на патниците од последиците од последователни судири кои можат да следат по иницијалната незгода

Прочитај повеќе
Топ 10 Off Road иновации за 2019 година

Топ 10 Off Road иновации за 2019 година

На пазарот на теренски возила доаѓаат некои нови интересни работи

Прочитај повеќе
ЕУ финансира проект за развој на е-мобил со домет од 1000 km / ВИДЕО

ЕУ финансира проект за развој на е-мобил со домет од 1000 km / ВИДЕО

Неколку компании кои се дел од автомобилската индустрија ги здружуваат своите ресурси во тригодишен проект

Прочитај повеќе
Осум електрични модели со автономија поголема од 350 километри

Осум електрични модели со автономија поголема од 350 километри

Овие модели во моментов се единствените кои со едно полнење можат да поминат над 350 километри

Прочитај повеќе
По камерите наместо ретровизори, следува нов тренд

По камерите наместо ретровизори, следува нов тренд

По ретровизорите, од сцената може да исчезне уште еден дел од возилата, но и да добијат уште побесмислена и покомплицирана замена

Прочитај повеќе