Топ 10 најпродавани автомобили во бизнис класата за 2017 година

0

Лидерската позиција во светот е за Mercedes-Benz E-Class

Агенцијата Focus2Move состави листа на најпродавани автомобили во бизнис-класата за 2017 година. Во текот на изминатата година биле продадени 3 милиони автомобили ширум светот, што е за 7,6% повеќе од 2016 година.

Топ 10 бизнис седани за 2017 година

10. Tesla модел S (60.712 единици / +11.7%)
9. Toyota Crown (64.459 единици / -8%)
8. Nissan Maxima (75.985 единици / +3.7%)
7. Ford Taurus (80.231 единици / -14,3%)
6. Chevrolet Impala (87.816 единици / -25.5%)
5. Hyundai Grandeur (132.162 единици / +92,1%)
4. Skoda Superb (141.107 единици / -2%)
3. Audi A6 (255.443 единици / -6.4%)
2. BMW 5 Серија (337.427 единици / +6.2%)
1. Mercedes-Benz E-Class (385.350 единици / +36%)Loading...
Споделете.

Коментарите се затворени.

Translate »