15 автомобили, камиони и SUV модели кое веќе нема да се произведуваат

15 автомобили, камиони и SUV модели кое веќе нема да се произведуваат

Од Alfa Romeo до Volkswagen, ова се 15 возила кои заминуваат во историјата.

Прочитај повеќе
Топ 10 погонски единици за 2019 година според WardsAuto

Топ 10 погонски единици за 2019 година според WardsAuto

WardsAuto ја објави листата на 10-те најдобри мотори за 2019 година

Прочитај повеќе
Внимание: Ова се автомобилите кои се крадат најмногу!

Внимание: Ова се автомобилите кои се крадат најмногу!

И оваа година, американскиот NICB, објави податоци за најкрадените автомобили во САД!

Прочитај повеќе
Автомобилските акроними и нивните значења

Автомобилските акроними и нивните значења

За некои автомобилски акроними веројатно знаете што значат, но дали за сите?

Прочитај повеќе
12 автомобили и над 6000 КС во трката на годината

12 автомобили и над 6000 КС во трката на годината

Магазинот Motor Trend и оваа година организираше трка на забрзување во која учествуваат најатрактивните новитети на годината

Прочитај повеќе
Жестока конкуренција за северноамерикански автомобил na годината

Жестока конкуренција за северноамерикански автомобил na годината

Организаторите на изборот за северно-американски автомобил, камион и SUV за 2019 година (NACTOY) го стесни изборот на 14 модели

Прочитај повеќе
Марк Валберг стана дилер на Chevrolet

Марк Валберг стана дилер на Chevrolet

Холивудската ѕвезда направи уште еден чекор како претприемач

Прочитај повеќе
Додека некои се откажуваат од дизелите, тие развиваат нов

Додека некои се откажуваат од дизелите, тие развиваат нов

Популарноста на дизел моторите секојдневно се намалува, а голем број на производители се ослободуваат од овие агрегати во нивната понуда, но...

Прочитај повеќе
GM ќе започне со производство на целосно автономни возила во 2019 година

GM ќе започне со производство на целосно автономни возила во 2019 година

Се чини дека одбројувањето до времето кога на автомобилите нема да им бидат потребни возачи веќе започна...

Прочитај повеќе
Toyota и Subaru имаат најлојални клиенти

Toyota и Subaru имаат најлојални клиенти

Mercedes е можеби највредниот автомобилски бренд, но нема и лојални клиенти

Прочитај повеќе