Можеби треба да размислите двапати пред да да тргнете на пат со вакви гуми

Дали некогаш сте се запрашале што би се случило ако управувате автомобил со гуми исполнети со вода наместо со воздух или азот? Благодарение на овој корисен видео клип направен од Life OD, веќе не треба да се прашувате.

Тие решиле да задните гуми на Nissan 240SX една по една да ги наполнат со вода и се обидле да го возат. Излегува дека возењето автомобил со две полни гуми со нема добар ефект врз автомобилот бидејќи работи побавно и помалку агилно од вообичаеното, што во суштина е нормална работа затоа што автомобилската гума не е дизајнирана да функционира на тој начин.

Погледнете го видеото во прилог.

Loading...