Холандската влада има интересна идеја 

Таа сака да инсталира соларни панели долж автопатите. На овој начин ќе може да се добие што повеќе „чиста“ електрична енергија која може да снабди до милион домаќинства.

Холандската агенција за управување со водите (Rijkswaterstraat) излезе со интересна идеја за инсталирање на соларни панели покрај автопатите. Според нив, ваквото решение има голем потенцијал во однос на генерирање на зелена енергија. Тие велат дека ова решение може да „произведе“ дури 4 теравати енергија, што би било доволно за напојување на околу милион домаќинства.

Соларни панели ќе бидат поставени долж автопатите. Како што вели Стен Хеинис од Rijkswaterstraat во интервју за порталот NOS, тоа е одличен начин да се искористи нивната земја. Постојат планови за изградба на повеќе фарми со ветерници низ Холандија, но за такви проекти тие прво мора да купат земјиште за изградба на ветерници. Областите низ кои минуваат автопатите се веќе купени. Теоретски, доволно е само да се инсталираат соларните панели и потребната инсталација.

Првата опција што се разгледува е инсталирање на соларни панели на 40-метарски дел од автопатот А37 помеѓу Хоугивин на северо-исток од Холандија и германската граница. Само оваа епизода може да собере околу 200 мегавати сончева енергија. Тоа, пак, би било доволно за снабдување на околу 50.000 холандски домаќинства.

Loading...

GoGoAnime Watch english anime Online in HD for FREE. Touch Episode 101

Animeflix - Watch your favorite anime online FREE.. Watch Bottom-Tier Character Tomozaki (Dub) Episode 8

Aniwatch - Free Anime Streaming Online - Aniwatch Official. Watch Mu Wang Zhi Wang: Qi Lin Jue Episode 20

KissAnime Note: https://note.com/kissanimemx