Напојувањето на LED диодите доаѓа од мала батерија интегрирана во патиката. Електроника поврзана со сензор за вклучување / исклучување е исто така вградена во дизајнот на патиките

Зад проектот стојат група научници предводени од професор Тилак Диас од Универзитетот во Нотингем Трен. Станува збор за лесни врвки специјално за тркачи и велосипедисти со цел да ги направат повидливи во сообраќајот навечер. Врвките содржат скриени LED диоди со „големина на мува“ кои може да се вклучат со стиснување на петицата. Тие трепкаат за да го направат нивниот носител повидлив во сообраќајот. LED диодите се обложени со водоотпорна смола, што значи дека се отпорни на различни временски влијанија.

Напојувањето на LED диодите доаѓа од мала батерија интегрирана во патиката. Електроника поврзана со сензор за вклучување / исклучување е исто така вградена во дизајнот на патиките. Покрај безбедносните предности, овие врвки имаат и сериозен потенцијал да станат моден додаток.

Loading...

The Promised Neverland Season 2 Episode 2 at ANIMEFLIX animeflix site

Watch Case Closed Episode 835 at website https://gogoanime.be. See more haikyuu season 3 gogoanime