5 работи кои не смеат да се прават при експлоатација на ново возило / ВИДЕО

0

Ако сте купиле нов автомобил, корисно е да знаете што не треба да правите со вашиот нов миленик. Постојат пет работи кои се означени како „забранети“

Во приложеното видео, Џејсон Фенски објаснува зошто моторот не треба да се изложува на големи напори и оптоварувања додека возилото е ново.

Сепак, различни производители препорачуваат различна километража за разработка на погонската единица.

Но, тоа не е сè. Не е препорачливо ниту користење на темпоматот, како и кратки возења при кои моторот не може да ја достигне потребната работна температура. Се разбира, секакво влечење на друго возило возило или тешка приколка треба да се избегнува.

Погледнете го видеото!Loading...
Споделете.

Коментарите се затворени.

Translate »