Tesla ги лоцира виновниците за проблемите во производството на Model 3

0

Кој е одговорен за проблемите кои се појавуваат во производството на новиот Model 3?

Одговорот на ова прашање e различен, во зависисност од тоа на кого е поставено. Според Tesla, вината е на страна на добавувачите, но ова не е прв пат американската компанија да има проблем со своите деловни партнери.

Според познавачите на состојбите, Tesla едноставно не им дала доволно време на своите добавувачи, и наместо да ја смири тензијата, Tesla вината ја префрлува на мал број добавувачи. Како и да е, факт е дека производството на Model 3 доцни премногу и е далеку под очекувањата.

Некои веќе се прашуваат, дали Tesla е навистина автомобилско чудо, или само уште едно промажување во автомобилската индустрија… Времето секако ќе покаже.Loading...
Споделете.

Коментарите се затворени.

Translate »