Поглед во фабриката на Tesla: Како се произведува Model 3 / ВИДЕО

0

Погонот во кој се создава Model 3 исто така е на највисоко ниво на технолошки напредок, што може да се види снимениот материјал од одделни фази на производството и монтажа на возилата

Поголемиот дел од работата на производствените линии се врши од страна на роботи, кои дури ги инсталираат седиштата и контролните панели – склопови кои во фабриките обично се монтирани од страна на работници со помош на роботски раце.

Сепак, во врска со Tesla и Model 3 деновиве се повеќе се пишува поради големите загуби на компанијата во третиот квартал од 2017 година, но и доцнењето во производството и испораката на автомобили кои трпеливо ги чекаат повеќе од 400.000 корисници кои го депонирале својот депозит за овој модел во изминатата година и половина.
Loading...
Споделете.

Коментарите се затворени.

Translate »