Детроит 2016: Mercedes-Benz SLC

0

Mercedes-Benz SLK замина во историјата, но тоа не значи дека нема наследник. Пред нас е новиот SLC, нов roadster од Daimler со ново име. Премиерот претпставувате се случи на автосалонот во Детроит.

mercedes-slc

mercedes-slc

Моделот всушност е наследник на малиот родстер со чврст кров, кој беше пионер во сегментот во 1996 година. Во ознаката „C“ е заменето со „К“, со цел истакнување на сличноста со С-класата, исто како и во случајот со GLC, кој го замени претходниот GLK. Формулата е иста – две седишта, подвижен покрив и мали димензии.

mercedes-slc-43-amg

mercedes-slc-43-amg

Помалиот брат на SL, SLC ќе биде понуден на глобално ниво, со широк спектар на достапни агрегати, пред се 4-цилинерски со волумен од 1.6-2.0 литри во бензинска и дизелска верзија. SLC43 располага со истат моќност колку и C450 AMG Sport и SL450 – 367 КС. Конкуренцијата доаѓа во форма на Audi TT, Porsche Boxster и BMW Z4.Loading...
Споделете.

Коментарите се затворени.

Translate »