Tesla Model 3 во август подобра од сите германски премиум патнички модели

Tesla Model 3 во август подобра од сите германски премиум патнички модели

Tesla се чини е предодредена да привлекува медиумско внимание...

Прочитај повеќе
Tesla продолжува со рушење рекорди

Tesla продолжува со рушење рекорди

Американскиот производител во јуни на клиенти во САД испорачал нешто повеќе од 6.000 примероци од Model 3, за da во јули достигнe рекордни...

Прочитај повеќе
Дали Apple може да ја купи Tesla?

Дали Apple може да ја купи Tesla?

На интернет повторно шпекулации за потенцијалното купување на Tesla од страна на Apple или инвестиција од околу 10 милијарди долари – дали сето тоа воопшто е реално сценарио?

Прочитај повеќе
Tesla од 25.000 долари за 3 години?!

Tesla од 25.000 долари за 3 години?!

Маск истакнува дека изградбата на таков автомобил бара компанијата да достигне...

Прочитај повеќе
Маск потврди дека парите за Tesla се од Саудиска Арабија

Маск потврди дека парите за Tesla се од Саудиска Арабија

Неговите нови партнери уште пред две години го убедувале да ја тргне Tesla од берзата

Прочитај повеќе
Американските власти започнаа инспекција против Маск

Американските власти започнаа инспекција против Маск

Проверката е поради неговата изјава дека се подготвува да ја купи Tesla

Прочитај повеќе
Илон Мaск целосно ќе ја купи Тесла?!

Илон Мaск целосно ќе ја купи Тесла?!

Целта е компанијата од акционерска да се претвори во приватна компанија

Прочитај повеќе
Tesla стигна до историски достигнувања

Tesla стигна до историски достигнувања

Досега ниту еден производител не успеал да продаде толку многу електрични автомобили на територијата на САД за еден месец

Прочитај повеќе
Се повеќе сопственици на Tesla размислуваат за Porsche

Се повеќе сопственици на Tesla размислуваат за Porsche

И додека сите мислеа дека германските премиум „играчи“ ќе бидат првите што ќе и застанат на патот на Tesla, се чини дека првиот вистински ривал доаѓа од Porsche

Прочитај повеќе
Tesla ќе изработува 500.000 возила годишно во Кина

Tesla ќе изработува 500.000 возила годишно во Кина

Американскиот производител на електрични возила потпиша договор со властите во Шангај за изградба на погон со капацитет од половина милион автомобили годишно

Прочитај повеќе